दम रोगबाट बच्ने अचुक उपाय
– १५०मिलिलिटर पानीमा एक मुठीसिमीको पातलाई मिलाएरकरिब ६ मिनेटसम्म उमाल्ने। मिश्रणलाई केहीसमय चिसो हुनदिने र केहीसमय पश्चात समानरुपमा मिलाएर थोरैमात्रामा नुन, मरिचको धुलोतथा कागती निचोर्ने। यसरीतयार पारिएको सुपलाईदमका रोगीले पिउँदाएकदमै फाइदा छ।
– अदुवाको एक चम्चा ताजारस, एक कपमेथीको धुलो रस्वाद अनुसार महमिलाउनु पर्दछ। यो मिश्रणदमका रोगीहरूका लागिएकदमै उपयुक्त मानिन्छ। यसलाईएक कप पानीमाउमालेर हरेक दिनविहान र साँझसेवन गर्नाले धेरैफाइदा हुन्छ।
– लसुन पनि दमकारोगीहरूका लागि एकदमै फाइदाजनक छ।३० मिलिलिटर दूधमालुसनको पाँच केस्राउमाल्ने र यसको मिश्रणलाई हरेकदिन सेवन गर्नाले शुरुआती अवस्थाका दमलाईअन्त्य गर्न सकिन्छ। अदुवामिलाएको तातो चियामा लसुनकोदुईवटा केस्रा पिसेरमिलाएर खान सकेमापनि फाइदा लिनसकिन्छ। यसका साथसाथै विहानसाँझ चियामा मरिचहालेर खाँदा फाइदालिन सकिन्छ।
– दमका रोगीहरूका लागिज्वानोको धुलो पानीमा मिलाएरउमालेर खान सकेमापनि एकदमै फाइदाजनक हुन्छ।अझ यसमा ४–५ दाना ल्वाङमिलाएर ५ मिनेटसम्म उमालेरखानु उपयुक्त मानिन्छ। यसमिश्रणमा एक चम्चा शुद्धमह मिसाएर दैनिकतीनपटक पिउँदा अझराम्रो हुन्छ।
– अदुवाको एक चम्चा ताजारस, एक कपमेथीको धुलो रस्वाद अनुसार महमिलाउनु पर्दछ। यो मिश्रणदमका रोगीहरूका लागिएकदमै उपयुक्त मानिन्छ। यसलाईएक कप पानीमाउमालेर हरेक दिनविहान र साँझसेवन गर्नाले धेरैफाइदा हुन्छ।
– लसुन पनि दमकारोगीहरूका लागि एकदमै फाइदाजनक छ।३० मिलिलिटर दूधमालुसनको पाँच केस्राउमाल्ने र यसको मिश्रणलाई हरेकदिन सेवन गर्नाले शुरुआती अवस्थाका दमलाईअन्त्य गर्न सकिन्छ। अदुवामिलाएको तातो चियामा लसुनकोदुईवटा केस्रा पिसेरमिलाएर खान सकेमापनि फाइदा लिनसकिन्छ। यसका साथसाथै विहानसाँझ चियामा मरिचहालेर खाँदा फाइदालिन सकिन्छ।
– दमका रोगीहरूका लागिज्वानोको धुलो पानीमा मिलाएरउमालेर खान सकेमापनि एकदमै फाइदाजनक हुन्छ।अझ यसमा ४–५ दाना ल्वाङमिलाएर ५ मिनेटसम्म उमालेरखानु उपयुक्त मानिन्छ। यसमिश्रणमा एक चम्चा शुद्धमह मिसाएर दैनिकतीनपटक पिउँदा अझराम्रो हुन्छ।
Posted in:
Health
0 comments for "दम रोगबाट बच्ने अचुक उपाय"
Leave a reply